46855
46855

Suudi Arabistan’da vaka sayısında rekor artış

Suudi Arabistan’da koronavirüs vaka sayısı ilk kez günlük 4 bin vakayı aştı.

Suudi Arabistan’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından enfekte olan insan sayısı, virüsün ülkeye yayılmasından bu yana ilk kez, bir gün içinde 4 bin vakayı aştı. Artan vakalarla birlikte tıbbi bakım gerektiren kritik vaka sayılarında da artış görüldü. Öte yandan Sağlık Bakanlığı kritik vakaları tedavi altına almak için hastanelerin hazır olduğunu vurguladı.

Bu arada, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, normal hayata dönme planının, planlandığı şekilde “başarılı bir biçimde” devam ettiğini vurguladı. Bazı alanların hedeflerine ulaşmada gecikmiş olmasına rağmen, durumlarının sürekli olarak takip edildiğini, açılan mesafeyi azaltmak ve planı uygulamak için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed Abdulali, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana kritik vaka sayısı oranının yüksek olduğunu doğrulayarak, kritik vakaların yaklaşık olarak yüzde 90’ının Riyad, Mekke, özellikle Cidde, Şarkiyye ve Medine bölgelerinde kaydedildiğine dikkat çekti. Sözcü, kritik vaka sayısındaki artışı, alınan önlemlere yeteri kadar uymamaya bağladı. Dr. Abdulali, Sağlık Bakanlığı’yla, Veri ve Yapay Zeka Kurumu arasındaki işbirliği neticesinde, “Tabaud” adı verilen yeni bir elektronik uygulamanın hazırlandığını açıkladı. Bu uygulama, virüsten enfekte olan kişilerin kendilerine ait verileri paylamış olmaları halinde, diğer uygulama kullanıcılarının enfekte bir vaka ile temasta bulunup bulunmadığını öğrenmesine izin veriyor. Yapılan açıklamada, uygulamanın en yüksek düzeyde gizlilik sağladığı ve veri paylaşımından bulunan şahsın kişisel verilerinin bilinmesine izin vermediğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü, “Tabaud” uygulamasına katılımın isteğe bağlı olduğunu ve kamu sağlığının korunması için katılımcılara verilerini paylaşma olanağı sağladığı ifadelerine yer verdi.

Bakanlık sözcüsü, Suudi Arabistan’ın tüm hastanelerindeki acil servislerin en üst düzeyde hazır halde olduğunu, herhangi bir koronavirüs şüpheli vakası veya diğer acil durumlar için gerekli hizmeti sağlamaya istekli olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan’da koronavirüs salgınının başlamasından bu yana, 41 bin 849’u aktif, bin 855’i kritik olmak üzere toplam 127 bin 541 vaka kayıtlara geçti. Son 24 saat içinde tespit edilen 4 bin 233 yeni vakanın, bin 735’i Riyad’da kaydedilirken, iyileşen 2 bin 172 yeni vaka ile birlikte toplamda 84 bin 720 kişi hastalığın semptomlarını yenerek sağlığına kavuştu. Sağlık Bakanlığı 40 yeni ölüm vakası kaydetti. Böylece salgının başlangıcından bu yana Covid-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 972’ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan laboratuvar testlerinin sayısı bir milyon 106 bin 398’e yükseldi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …