21:29 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Suudi Arabistan: Pazar gününden itibaren turist kabul etmeye başlanacak

Riyad / Şarku’l Avsat

 

Suudi Arabistan, Pazar gününden itibaren turist kabul etmeye başlayacağını ve turist vizelerinin askıya alınma kararının kaldırdığını duyurdu.

Turizm Bakanlığı, söz konusu kararın, ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için açık ve kolay prosedürlere bağlı kalarak, Suudi Arabistan’ın turistlerin ve vatandaşların sağlık ve güvenlik konusundaki önceliklerinin dikkate alınarak verildiğini belirtti.

Tam aşılı turistler (Suudi Arabistan’da onaylanmış aşılardan olan Pfizer, AstraZeneca veya Moderna’dan iki doz veya Johnson & Johnson aşısından bir doz almış olanlar) karantina uygulamasına tabi olmaksızın ülkeye giriş yapabilecekler. Turistlerden, ülkeye girişte aşı sertifikaları ve son 72 saat içinde yapılmış PCR testlerinin sonucunun negatif olduğunu gösteren belge istenecek.

Ziyaretçiler, aşı dozlarına ilişkin verilerini ‘Tawakkalna’ uygulaması aracılığıyla elektronik portala kaydedecek ve halka açık mekânlara girişlerde gösterecekler. Turist vizesi almak isteyenler ‘Suudi Arabistan Ruhu’ web sitesi üzerinden de başvuruda bulunabilirler.

Turizm Bakanı Ahmed el-Hatib yaptığı açıklamada,“Turistleri yeniden ağırlıyoruz. Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra ülkemizin konuklarını tekrar ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Verilen ara süresince, ülkemizi ziyaret edenlerin, onun turistik hazinelerini, önemli yerlerini ve simge yapılarını keşfetmekten zevk alabilecekleri, benzersiz turistik deneyimlerin keyfini çıkarabilecekleri, ayrıca Suudi toplumunun cömertlik ve misafirperverliği hakkında bilgi edinebilecekleri güvenli bir ortam sağlamak için tüm gayretimizi ortaklarımızla yoğun işbirliğine yoğunlaştırdık” dedi.

Suudi Arabistan, Eylül 2019’da, ülkenin kapılarını dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlere açtığı tarihi bir kararla ‘turist vizesi’ni başlatmıştı.  Pandemi nedeniyle seyahatlerin askıya alınmasında önce, turist sayısı 6 ay içinde 400 bin gibi ciddi rakamlara ulaşmıştı.

DİĞER GELİŞMELER