suudi arabistan kdv yi uc katina cikardi 01
suudi arabistan kdv yi uc katina cikardi 01

Suudi Arabistan KDV’yi üç katına çıkardı

Covid-19 salgını küresel ekonomiyi vururken, durgunluk petrol fiyatlarına da yansıdı. Bir ara eksiye kadar düşen fiyatları petrol üreticisi ülkeleri zora soktu.

Petrol üreticilerinden Suudi Arabistan ülkede Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkardı. Riyad yönetimi hükümet çalışanlarına geçim desteği olarak dağıttığı devlet yardımlarını da durdurdu. Suudi Arabistan bu önlemlerle 26,6 milyar Amerikan doları tasarruf sağlamayı planlıyor.

KDV zammı ve yardımların kesilmesi insanların gelirlerinin azalmaya başladığı bir döneme denk geliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Suudi Arabistan ekonomisinin 2020 yılında yüzde 2,3 daralacağını öngörüyor.

Maliye Bakanı Muhammed Al-Jadaan bazı yatırımların da Covid-19 salgını sebebiyle yavaşlayacağını açıkladı.

Öte yandan bu tedbirlerin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun İngiliz futbol kulübü Newcastle United’ı satın almak için 372 milyon Amerikan doları teklif ettiği bir döneme gelmesi de dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …