suudi arabistan batililasmaya devam ediyor 01
suudi arabistan batililasmaya devam ediyor 01

Suudi Arabistan batılılaşmaya devam ediyor

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu, ülkede namaz vakitlerinde dükkanların kapanma zorunluluğu ile ilgili kararını açıkladı. Mesai saatleri boyunca dükkanların açık tutulması ve ticari faaliyetlerin devam etmesi yönünde karar verildi. 

Bu kararın alışveriş deneyimi, hizmet seviyesini iyileştirme bağlamında ve koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler kapsamında olduğu bildirildi.
 

Federasyon, ticaret odalarına gönderdiği genelgede ilgili makamlarla koordinasyonun ardından gerekli önlemler alınarak mesai saatleri ve namaz vakitlerinde dükkânların açılması, ticari ve ekonomik faaliyetlerin yürütülmesine devam edilmesi çağrısında bulundu. 

Ticaret Odaları Federasyonu ayrıca çalışan ve müşterilerin namazlarını eda etmelerinin engellenmemesi, namaz saatleri ve mağaza kapanış saatleri içinde kalabalık ve izdihamdan kaçınılması çağrısında bulundu.

Sosyal medyada yürütülen geniş çaplı tartışmalardan sonra Suudi Arabistan Şûra Meclisi, bazı üyelerinin önerisi üzerine cuma namazı hariç dükkân ve restoranların namaz vakitlerinde kapatılması ve ticari faaliyetlerin durdurulması yönündeki kuralı iptal edilmesi hususunu gündemine almıştı. 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …