13:04 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Suudi Arabistan 62 mahkumu Pakistan’a iade etti!

Pakistan Başbakanı İmran Han, hükümetin geri dönüşleri için özel düzenlemeler yapmasının ardından Pakistanlı 62 mahkumun Kurban Bayramı öncesi Suudi Arabistan’dan iade alındığını duyurdu.

Pakistan Başbakanı İmran Han, yaptığı açıklamada, hükümetinin özel düzenlemeler yapmasının ardından ayarlanan özel bir uçuş ile Pakistanlı 62 mahkumun Kurban Bayramı öncesi Suudi Arabistan‘dan iade alındığını duyurdu.

Han, “Talimatlarım üzerine fon ayarlandı ve özel bir uçuşla Suudi Arabistan’dan 62 mahkum geri getirildi. Böylelikle mahkumlar bayram için yeniden aileleriyle bir araya gelebilecek. Pakistanlılara yurtdışındaki hapishanelerde yardım etmek ve Pakistan’a dönmelerine destek olmak, hükümetimin halkımıza olan bağlılığıdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan mayıs ayında Başbakan Han ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ikili ilişkileri ve işbirliğini daha da güçlendirmenin yollarını tartışmak için heyet düzeyinde görüşmelerde bulunmuştu.

Ayrıca toplantı sırasında iki ülke, enerji, medya, mahkum takası ve diğer alanlarda işbirliğini geliştirmek için çok sayıda anlaşma imzalamıştı.

DİĞER GELİŞMELER