143822
143822

Suriye’nin kadim şehirlerini yerle bir eden Rusya’nın Palmira hassasiyeti!

Katil Esed rejimini ayakta tutmak amacıyla Suriye’nin altını üstüne getiren, kadim şehirleri içerisindeki tarihi yapılarla yerle yeksan eden Rusya utanmadan sıkılmadan Palmira’daki tarihi dokunun korunması için hassasiyet edebiyatı yapıyor!

Sputnik, Rusya Bilimler Akademisi Fiziksel Kültür Tarihi Enstitüsü’nden bilim adamlarının, UNESCO Dünya Kültür Mirası listelerinde yer alan Suriye’nin Palmira kentinin yeniden inşası bir çalışma yürüttüğünü öne sürdü. Bu amaçla üç boyutlu bir dijital modelin geliştirildiği ve şehrin gelecekte yeni teknolojilerle eski haline getirilmesi için tarihi eser kalıntılarının Suriye’deki Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne aktarıldığını kaydetti.

Muhaliflere yakın Zaman Al Wasl sitesinin naklettiğine göre, Sputnik, emperyalist Rusya’nın Palmira’nın üzerine çullanmaya mebni bu girişimini “Rus uzmanlar anıtı koruma ve onunla ilgili verileri gelecek nesillere ulaştırmak için son birkaç yıl içinde yürüttükleri muazzam çalışmalarla dünyada tarihi eser ve kentleri korumada ilkler arasına girmeyi başardılar” gibi yalan propagandif cümlelerle süslemeyi de ihmal etmedi.

Haksöz Haber

İlginizi Çekebilir

Suriye’deki koalisyon güçlerine füzeli saldırı

Bilinmeyen bir grup tarafından Suriye’de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin üssüne füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda …

Esad suikaste mi uğradı?

Suriye’de Baas rejiminin lideri Beşar Esad’ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlunun öldürüldüğü, Beşar Esad’ın da …