26003
26003

Suriye’de İran için savaşan güçlere hava saldırısı

Suriye'nin doğusunda İran güçlerine kimliği belirsiz uçakların hava saldırısı düzenlediği, saldırıda 4 İran vatandaşının öldürüldüğü bildiriliyor.

Kime ait olduğu belirlenemeyen savaş uçaklarının Suriye'nin Irak sınırına yakın bir bölgesinde İran için savaşan Şii milisleri hedef aldığı bildirildi.

Suriye'nin Irak sınırında yer alan ve Deyrizor'a bağlı olan El Bukemal şehri yakınlarında kimliği belirsiz uçakların İranlı milislere ait evleri ve silah depolarını vurduğu belirtiliyor.

Uçakların kimliği tespit edilemese de İsrail veya uluslararası bir koalisyona ait oldukları tahmin ediliyor. Bu saldırılarda 4 İran ve 1 Esed rejimi askerinin öldüğü iddia ediliyor.

Saldırıyla eş zamanlı olarak PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin denetimindeki 'Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki aynı bölgeye yakın bir konumda yer alan Bağuz'da da şiddetli patlamalar duyulduğu yerel kaynaklar tarafından bildirildi.

Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızlarına bağlı güçlerle ve İran tarafından desteklenen Şii milislerinin etkisinin ülkenin diğer kesimlerine oranla daha fazla olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Suriye’de tansiyon yükseliyor: ABD askeri varlığını güçlendiriyor

ABD ordusu, Suriye’nin Haseke ve Deyrizor illerindeki üslerine takviye kuvvet gönderdi. Yaklaşık 40 araçtan oluşan …

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …