suriye de fatimiyyun tugayi nin onde gelen komutani olduruldu 01
suriye de fatimiyyun tugayi nin onde gelen komutani olduruldu 01

Suriye’de Fatimiyyun Tugayı’nın önde gelen komutanı öldürüldü

Suriye Gözlemevi’nin (SOHR) yaptığı açıklamaya göre, İran Devrim Muhafızları saflarında öne çıkan bir komutan Suriye topraklarında öldürüldü.  Gözlemevinin adının Seyyid Ahmed Kureyşi olduğunu bellirttiği İran uyruklu komutan, Fatimiyyun Tugayı’nın en önde gelen komutanlarından biri ve 2013 yılından beri Suriye’de bulunuyordu. Kudüs Gücü eski komutanı Kasım Süleymani ile birlikte İran tarafından düzenlenen birçok askeri operasyona katıldı. Kureyşi’nin ölüm nedeni ise hala gizemini koruyor. Kureyşi’nin İsrail’in Humus kırsalına düzenlediği son saldırıda mı yoksa başka bir sebeple mi öldüğü henüz bilinmiyor.

Suriye Gözlemevi, 9 Temmuz’da İran uyruklu bir Devrim Muhafızı liderinin doğu Humus çölünde mayın patlaması sonucu öldürüldüğünü belgeledi. Gözlemevi, bölgenin, IŞİD’ın çok aktif olduğu alanlardan biri olduğu için mayını bölgeye onların yerleştirmiş olmasının muhtemel olduğunu belirtti.

 

IŞİD saldırılarında 51 rejim yanlısı subay ve milis öldürüldü

IŞİD savaşçıları tarafından Suriye’nin orta ve doğu kısımlarındaki çöllerde Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece birçok bölgeye düzenlenen, son derece büyük ve ani bir saldırıda, aralarında rejim subaylarının ve milislerin olduğu 51 kişi öldürüldü. Hayatta kalanlar, IŞİD militanlarının, savaşan rejim güçleri ve milislerin bulunduğu 4 askeri bölgeye eşzamanlı olarak saldırdıklarını ifade ettiler. Deyrizor’un çöl kesimindeki Şula ve Kebaceb bölgelerine, Humus kırsalındaki Suhna bölgesine, Hama’nın doğusundaki Esriye bölgesine eşzamanlı olarak düzenlenen saldırılarda aralarında subayların da bulunduğu rejim güçlerine ait 50’den fazla kişi öldürüldü.

İsmini açıklamak istemeyen, Selimiye Ulusal Hastanesi’nde görev yapan tıbbi bir kaynak, Şarku’l Avsat’a yaptığı özel açıklamada, Cumartesi sabahı, aralarında asteğmen rütbesinde bir subayın da bulunduğu, rejim güçlerinden ve milislerden 13 kişinin cansız bedeninin hastaneye geldiğini doğruladı. Hama’nın doğusundaki Esriye çölü yakınlarındaki El-Biyar bölgesinde rejim güçlerine ait bir alana, IŞİD militanları tarafından düzenlenen bir makineli tüfek saldırısı sonucu hayatını kaybettiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …