suriye gecici hukumeti nden uluslararasi topluma cagri 01
suriye gecici hukumeti nden uluslararasi topluma cagri 01

Suriye Geçiçi Hükümeti’nden Uluslararası topluma çağrı

Suriye Geçici Hükümeti, katil Esed rejiminin Halep’in batı kırsalındaki şehir hastanesini hedef alarak yaptığı katliamı kınayan bir açıklama yayınladı.

Suriye Geçici Hükümeti, Rejim’in Halep’in batısındaki el-Etarib’de bulunan Mağara Şehir Hastanesi’ne düzenlediği saldırı ile ilgili yaptığı beyanda, Uluslararası toplumu katil rejime karşı sağlam bir duruş ve kararlılıkla hareket etmeye çağırdı.

Öte yandan saldırının ilk yapıldığı anlarda Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Esed rejimi yine Suriyeli masum sivillere acımasızca bir saldırı gerçekleştirdi. İdlib Atarib’deki bir hastaneye yapılan top atışlarıyla 1’i çocuk olmak üzere 5 masum sivil, rejim tarafından katledildi. Hastaneyi vurarak yine insanlık suçu işleyen rejim 10 sivili de yaraladı” denilmişti.

Ayrıca en son edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran destekli katil Esed rejiminin hastaneyi bombalaması sonucu aralarında kadınların ve çocukların da olduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 15’e yükseldiği öğrenildi.

Image

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …