suriye disisleri idlib gerginligin sebebi turk isgalidir 01
suriye disisleri idlib gerginligin sebebi turk isgalidir 01

Suriye Dışişleri: İdlib gerginliğinin sebebi, Türk işgalidir!

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Türkiye’ye İdlib’den asker çekme çağrısında bulundu. Mikdat, “İdlib’deki gerginliğin temel nedeni Türk işgalidir” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Şam’ın Türkiye’nin Suriye’deki varlığını bir işgal eylemi olarak gördüğünü ve Ankara’nın güçlerini derhal geri çekmesini istediğini söyledi. Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığı konusunda Sputnik’e konuşan Mikdat, Türk birliklerinin varlığını haklarının büyük ölçüde ihlali olarak gördüklerini ve bu birliklerin tartışmalı alanlardan ayrılması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya-İran görüşmeleri öncesinde Türkiye’nin bölgeye ek birlikler göndermesinin ardından yaptığı açıklamada Mikdat, İdlib’deki gerilimin bölgedeki Türk varlığı ve orada faaliyet gösteren militan gruplara verdiği destekten kaynaklandığını söyledi. Mikdat, “Bunun (İdlib bölgesindeki gerginliğin) temel nedeni Türk işgali ve Türkiye’nin oradaki radikal gruplara verdiği destektir. Türkiye derhal geri çekilmeli ve uluslararası toplum Suriye’nin ülkenin kuzeyindeki işgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik çabalarını desteklemelidir” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, geçtiğimiz hafta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yaptığı görüşmede Suriye’deki ‘ana sorunun’ ülkedeki yabancı birlikler nedeniyle oluştuğunu söylemişti. 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …