Suriye rejimi tarafından 9 sene önce tutuklanan 2 gencin serbest bırakıldığı bildirildi.
Esed rejiminin güvenlik birimleri, bugün yaklaşık 9 sene önce Der’a’da tutuklanan Murat Musbes ve Nebil Musbes isimli 2 genci serbest bıraktıklarını duyurdu.
Yerel kaynaklar, Esed rejimi tarafından serbest bırakılan 2 gencin Suriye devriminin başladığı ilk günlerde İran’ın varlığını protesto ettikleri bir gösteride tutuklandıkları bilgisine yer verdi.
İSTİHBARATLARIN KENDİ HAPİSHANELERİ VAR
Suriye’nin 4 istihbarat ajansından (askeri, siyasi, hava gücü ve devlet güvenliği) her birinin Suriye genelinde yerel şubeleri bulunmaktadır. Çoğunun kendi hapishaneleri vardır. Uluslararası Adalet ve Sorumluluk Komisyonu bunlardan yüzlercesini belgelendirmiştir.
Esed zindanlarında esirler cinsel saldırıya uğruyor, genital bölgelerine vuruluyor ve (tutuklular) birbirlerini dövmeye ve hatta öldürmeye zorlanıyor.
Kaynak: Mira Haber