03:48 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Sultanahmet saldırısı davasında karar açıklandı!

Sultanahmet’te 12 Ocak 2016’da IŞİD tarafından düzenlenen, 12 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin davada karar belli oldu. 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 328 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde 25 Mart günü görülen duruşmada, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Atala El Hasan El MayyufFevzi Muhammed AliHalil Derviş ve Ahmet El Hasan hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sanıklar, canlı bomba Nabil Fadlı’nin bombayı patlatması sonucu terör amaçlı ve tasarlayarak 12 kişiyi öldürme suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle de 12 kez 16’şar yıl olmak üzere toplam 192’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4 sanığa ayrıca 16 kişiyi ‘terör amaçlı ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 16 kez 8’er yıl olmak üzere 128’şer yıl ağır hapis cezası verildi.

Tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi

‘Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan ayrı ayrı 8 yıl 4’er ay hapis ile 3’er bin lira para cezasına çarptırılmalarına da karar verilen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Davanın sanıklarından Abdulrahman Faiz Rashid ise, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Rashid hakkında daha önce verilen yurtdışına çıkış yasağının devamına karar verildi.

3 sanığın dosyası ayrıldı

Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Rasheed Alabdalah AlagaanMohammed Beraa Taskeia ve Luay Taskıah hakkındaki dosyalar ayrıldı.

Davanın 18 sanığı hakkında da cezalandırılmalarını gerektirecek nitelikte kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verildi.

DİĞER GELİŞMELER