sohr 15 daes mensubu olduruldu 01
sohr 15 daes mensubu olduruldu 01

SOHR: 15 IŞİD mensubu öldürüldü!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 17 Ekim’de Rus savaş uçaklarının Suriye Çölü bölgesindeki mevziilerine düzenlediği saldırılarda IŞİD’a mensup yaklaşık 15 savaşçıyı öldürdüğünü açıkladı.

 SOHR’dan aktarılan bilgilere göre Rus savaş uçaklarının Suriye’nin çöl bölgesinde IŞİD savaşçılarının barındığı yerleri bombalamaya devam ettiğine dikkati çekti. Son 48 saat içerisinde Rakka’nın güneyindeki Rusafa bölgesinde IŞİD mevziilerini ve Suriye Çölü’nde yer alan Cebel el-Bişri’deki mevziilerini hedef alan Rus hava saldırılarının sayısının 55’e yükseldiği belirtildi.

Bu durum, Rusafa bölgesinde geçen cumartesi günü örgütün ilerlediği noktalara yönelik çatışmalar ve Rus hava saldırılarında 14 IŞİD savaşçının öldürülmesinin ardından gelişti. Daha sonra rejim güçleri ve onlara bağlı milisler, 24 saatten az süren çatışmaların ardından Rakka kırsalındaki Rusafa bölgesinde geri çekildikleri noktaları yeniden ele geçirdi. Öyle ki IŞİD savaşçılarının, Rusafa yakınlarında rejim güçlerine ait bir dizi noktaya yönelik saldırılarına yanıt verildi.

SOHR, 17 Ekim’de IŞİD militanlarının güneybatıdaki Rakka çölünde yer alan Rusafa bölgesinde rejim güçleri ve onlara bağlı milislerin mevzilerine yönelik şiddetli saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. İki taraf arasında şiddetli çatışmalar patlak verirken rejim güçleri, bölgeye yoğun saldırılar düzenleyen Rus savaş uçaklarının desteğiyle karşı koymaya çalışıyor. SOHR, geçen cumartesi akşamından dün sabaha kadar aralıksız devam eden saldırılar sonucu rejim güçlerine ve onlara bağlı milislere mensup 8 kişinin öldürüldüğünü belgeledi.

Böylece SOHR istatistiklerine göre 24 Mart 2019 tarihinden günümüze kadar olan süreçte yaşanan can kayıplarının sayısı şöyle; Rejim güçlerine bağlı Suriye veya yabancı uyruklu bin 578 kişi hayatını kaybetti. Bunlar arasında en az 3 Rus ve Suriye vatandaşı olmayan 153 İran yanlısı milis bulunuyor. Tamamı IŞİD’ın Fırat, Deyr-i Zor çölü, Rakka, Humus, Suveyda, Hama ve Halep’te düzenlediği saldırılarda, bombardımanlarda ve pusularda öldürüldü. Aynı şekilde SOHR, gaz sahalarında çalışan 4 sivil ile onlarca çobanın, ayrıca aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu diğer sivillerin IŞİD saldırılarında hayatını kaybettiğini de belgeledi. SOHR’a göre aynı dönemde bin 81 IŞİD üyesi, saldırı ve bombardımanlarda öldürüldü.

SOHR, 17 Ekim akşam saatlerinde Rakka’nın 35 km güneybatısındaki Rusafa kenti yakınlarında bir tarafta Suriye rejim güçleri ve kendilerine sadık milisler, diğer tarafta IŞİD militanları arasında ağır silahlarla yaşanan çatışmaları takip etti. Yaşanan kayıplar hakkında henüz bilgi verilmedi.

Öte yandan Rus savaş uçakları, Suriye Çöl bölgesindeki farklı alanlarda 20 hava saldırısı düzenledi. Bu durumla birlikte Ekim ayının ilk gününden bugüne kadar Rus uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıların sayısı 380’e ulaştı. Deyr-i Zor’daki mevziilerin yanı sıra Esriya, Rusafa ve Halep- Hama- Rakka üçgeni içindeki diğer yerler, Sukna bölgesi, Tedmur (Palmira) kırsalı ve Humus’un doğusundaki çöl bölgesinde yer alan diğer alanlar hedef alındı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …