hamas_duyurdu_2_israil_askeri_olduruldu_1521269640_7136

“Hamas yardımlara el koyuyor” iftirası yalanlandı

İşgal ve terör oluşumu eli kanlı İsrail, mazlum ve mustazaf durumuna düşürdüğü Gazze halkı için gönderilen yardımların girişine de engel oluyor.

Haftalarca Refah sınır kapısında bekletilen yardım tırlarında Gazze halkına bir nebze ilaç olabilecek insani yardım malzemeleri bulunuyor. İsrail ise, Hamas’ın yardımlara el koyduğu iftirası ile yardım girişine engel oluyor. 

refah-sinir-kapisi-gecici-sureyle-acildi-01

İsrail’in iftirası yalanlandı 

ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield, İsrail ordusunun bombardımanı altında olan Gazze’ye gönderilen yardımlara “Hamas’ın el koyduğu ya da engellediği yönünde bir kanıt bulunmadığını” söyledi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da gazetecilere konuşan Satterfield, abluka altındaki Gazze’nin kuzeyinden 800 bin ila 1 milyon sivilin bölgenin güneyine göç ettiğini ancak İsrail ordusunun yoğun bombardımanı altındaki kuzeyde hala 350 ila 400 bin insanın kaldığını belirtti.

Satterfield, İsrail’in iddia ettiği gibi “Hamas’ın Gazze Şeridi’ne giren yardımlara el koyduğu ya da yardımları engellediği yönünde bir kanıt yok” dedi.

Gazze’deki yakıt depolarının Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından güneydeki “yardım tırları, su arıtma tesisleri ve hastaneler için kullanıldığını” kaydeden Satterfield, Gazze Şeridi’nde yakıtın bitmesi halinde “düzenli bir uygulamayla yeniden yakıt tedarik edileceğini” söyledi.

PARA VE YAKIT GİRİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

ABD’nin yaklaşık iki hafta önce görevine başlayan Özel Temsilcisi Satterfield’in sözleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun insani geçici ateşkes ve yakıt tedarikini kabul etmedikleri yönündeki beyanı üzerine geldi.

Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile cuma günü yaptığı görüşmenin ardından insani ateşkes teklifini zikretmeden, “İsrail, Gazze’deki (Hamas’ın elindeki) esirler serbest bırakılmadan geçici insani ateşkes yapılmasını reddediyor. Gazze’ye yakıt girişine izin vermiyoruz, para gönderilmesine karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Netenyahu, UCM’nin tutuklama kararı için ne dedi?

Savaş suçlusu Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve …

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …