sii milisler ile katirci sirketi calisanlari arasinda catisma 01
sii milisler ile katirci sirketi calisanlari arasinda catisma 01

Şii milisler ile Katırcı şirketi çalışanları arasında çatışma

Halep’in doğusu Cebrin beldesinde İran destekli Şii milisler ile Katırcı şirketi çalışanları arasında çatışma çıktığı bildirildi.

El-Katırcı unsurlarına ait kontrol noktasından geçen bir grup Şii milisten haber alınamadığı belirtildi.

Kaybolan milisleri bulmak için bölgede İran Devrim Muhafızları tarafından arama çalışmaları başlatıldı. El-Katırcı’ya ait karargahta da arama yapmak isteyen milisler şirketin çalışanları tarafından engellendi.

Kaynaklar, taraflar arasında çıkan sözlü tartışmanın şiddetli çatışmalara dönüştüğü bilgisine yer verdi. Çıkan çatışmalarda her iki taraftan da ölen ve yaralananların olduğu ifade ediliyor.

Deyrezzor’daki su kaynaklarına ve şehirdeki kaçakçılık piyasasına hakim olmak isteyen Katırcı’ya bağlı milisler, 2019 sonbaharında İran destekli milislerce şehirdeki bazı önemli noktalardan çıkarıldı.

Bu bağlamda Katırcı’ya bağlı milislerin, Zeytindalı Harekatı esnasında Türkiye’ye karşı terör örgütü YPG’ye destek verdiği de iddia edilmektedir.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …