sicak hava 233 kisiyi oldurdu 01
sicak hava 233 kisiyi oldurdu 01

Sıcak hava 233 kişiyi öldürdü

Kanadalı yetkililer, ülkeyi kasıp kavuran şiddetli sıcak hava dalgasının neden olduğu ölümlerin sayısının Cuma gününden geçen pazartesi gününe kadar en az 233’e yükseldiğini bildirdi.

Kanada polisi, 29 Haziran’da ülkenin batısındaki rekor düzeydeki sıcaklık dolayısıyla çok sayıda insanın öldüğünü açıkladı.

Polis, yetkililerin son 24 saat içinde 25’ten fazla ani ölüm ihbarı aldığını duyurdu.

Aşırı sıcaklığın çoğu durumda bu ölümlere katkıda bulunan bir neden olduğunu belirten polis, ölenler arasında çok sayıda yaşlının bulunduğunu da ifade etti.

Yerel hava durumu heyetinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre Britanya Kolumbiyası bölgesinde sıcaklıklar, pazartesi günü 47,9 santigrat dereceye ulaşarak Kanada’nın rekorunu kırdı.

ABD’nin batısındaki Oregon eyaleti de dahil olmak üzere Kuzey Amerika’daki birçok yer, 40 santigrat derecenin oldukça üzerinde yerel rekor sıcaklıklar kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …