01:08 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Sedat Peker’den açıklama!

Geçmişte organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyip tutuklanan Sedat Peker, hakkında yapılan operasyon hakkında açıklamada bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin “organize suç örgütü” operasyonu kapsamında “elebaşı” olarak aranan ve yurtdışında olduğunu ilk kez kendi ağzından açıklayan Sedat Peker, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak bazı açıklamalarda bulundu.

Peker, polisin İstanbul’daki evine yapılan operasyonda eşi ve çocuklarına silah tuttuğunu öne sürdü ve şunları söyledi:

“Ben kızımın bir damla gözyaşına dünyayı yakarım. Bu dünyayı vallahi yakacağım billahi yakacağım. Ben 1,5 yıldır yurtdışındayım. Benim evde olmadığım bilindiği halde evime onlarca polisle baskın yapılıyor. Eşim avukat olmasına rağmen özellikle seçilmiş iki özel harekatçı eşim kapıyı açınca duvara itiyorlar. Kızımın odasına uzun namlulu silahlarla giriyorlar. Buna Mehmet Ağar polisliği denir.”

“Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grup…”

Peker ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli dostlarım, bildiğiniz üzere takriben bir senedir içinde bulunduğum şartlarla ilgili bir paylaşım yapmadım. Bunun sebebi devlet büyüklerimizin içinde bulunduğumuz nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceğini, bana yapılan haksızlıkların ise telafi edilerek Türkiye’ye davet edileceğimi söylemeleriydi. Kamuoyunda derin devlet başı olarak simgelenen Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grup, bazı güç odakları için şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronluğunu yaptılar. Üç ay içinde 12 tane video çekerek yaşanılanları sizlerle paylaşacağım. Geçmişte yaşanan ve gelecekte yaşanacak olan olayların sizin hakemliğinizde gelişmesinin en adil davranış olacağına inanıyorum.”

 

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan’da kent genelinde faaliyet gösteren ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker’in de elebaşı olduğu belirtilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Peker’in Beykoz’daki villasında yapılan aramada emniyet ele geçirdiği silahları sergilemişti.

DİĞER GELİŞMELER