saad el hariri hukumet kurmakla gorevlendirildi 01
saad el hariri hukumet kurmakla gorevlendirildi 01

Saad el-Hariri hükümet kurmakla görevlendirildi

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, başkent Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamadan bu yana devam eden siyasi krizin aşılması için sürdürdüğü görüşmeler sonucunda eski Başbakan Saad el-Hariri’nin başbakan adayı olacağını açıkladı.

Yaklaşık 3 ay önce Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamayla, uzun yıllardır yaşadığı kriz zirveye çıkan Lübnan’da çözüm için arayışlar devam ediyor. 

Hariri’nin yeniden başbakan olabilmesi için parlamentoda çoğunluğun desteğini alabileceği belirtildi.

2005 yılında bir bombalı suikastte yaşamını yitiren Lübnan’ın eski başbakanlarından Sünni politikacı Refik el-Hariri’nin oğlu Saad el-Hariri’ye lideri olduğu Gelecek Hareketi’nin yanı sıra Dürzi politikacı Walid Jumblatt’ın partisinin destek vermesi bekleniyor.

Hariri’nin başbakanlık için bazı küçük oluşumlardan da destek alacağı tahmin ediliyor. Buna karşın ülkenin iki ana Hrstiyan siyasi partisi Özgür Vatansever Hareketi ve Lübnan Güçleri Hariri’ye destek vermeyeceklerini açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …