s 500 fuze savunma sistemi cinli rakiplerinden cok daha ustun 01
s 500 fuze savunma sistemi cinli rakiplerinden cok daha ustun 01

S-500 füze savunma sistemi, Çinli rakiplerinden çok daha üstün

The Paper, Rusya’nın yeni nesil füze savunma sistemi olan S-500’ün Çinli rakiplerinden çok daha üstün olduğunu yazdı.

The Paper’de yayınlanan bir makalede, Rusya‘nın yeni nesil füze savunma sistemi olan S-500’ün Çin’in bu alanda geliştirdiği tüm füze savunma sistemlerinden daha üstün olduğu belirtildi.

Makalenin yazarı Lin Sen, Çin’in hava ve füze savunma alanındaki son başarılarını gösteren HQ-9B, HQ-22 ve HQ-19 gibi yeni hava savunma sistemleri geliştirdiğini hatırlatarak, “Ancak bunlardan hiç biri hava ve uzay savunma sistemlerini barındıran S-500 füze sisteminin yakınından bile geçemez” diye yazdı.

Yazar, S-500 füze sisteminin ihracat versiyonunun piyasaya sürülmesi durumunda, Çinli yetkililerin bu sistemi satın almayı ciddi şekilde düşünmeleri gerektiğini belirtti.

‘Karadan havaya’ savunma füze sistemi olan S-500, artırılmış menzil ve irtifa potansiyeli sayesinde balistik füzeler dışında uçak ve helikopter gibi aerodinamik hedefleri ve kruz füzelerini vurma yeteneğine sahip.

 

600 kilometre menzile sahip sistem, saniyede 7 kilometre hızla uçan 10 balistik hedefi aynı anda tespit ederek vurma kapasitesine sahip. S-500’ler, süpersonik füzelerin savaş başlıklarını etkisiz hale getirebiliyor.

S-500, özellikleri açısından selefi S-400 ve ABD yapımı muadili Patriot Advanced Capability 3 sistemlerinin oldukça üstünde bir füze savunma sistemi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …