03:24 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Rusya’dan Türkiye hakkında beklenebilir çıkış

Rusya'dan şaşırtan Türkiye açıklama

Rusya Sergey Lavrov, “Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil. Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz” dedi.

Rusya'dan şaşırtan Türkiye açıklama

Türkiye'nin Dağık Karabağ'daki pozisyonundan Rusya'nın memnun olmadığını öyleyen Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Türkiye'nin Karabağ'daki adımları 'deki gibi şeffaf olmalı. Karabağ sorununda askeri çözüm kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Karabağ'da Rus gözlemciler olmalı”

Azerbaycan- ateşkesine rağmen devam eden çatışmalara ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Bence Karabağ'daki temas hattına Rus askeri gözlemcileri sevk etmek doğru olur fakat kararı vermek ve Erivan'a kalmış” dedi.

Rusya, ‘Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır' demedi

Lavrov, Türkiye'nin Karabağ'daki tutumuyla ilgili olaraksa “Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil. Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz” sözlerine yer verdi.

, Moskova'da imzalanmıştı

Rusya Devlet Başkanı 'in barış görüşmeleri çağrısını kabul eden Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes müzakeresi için Moskova'da bir araya gelmişti. , Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan masaya oturmuştu. Ateşkes görüşmelerine Azerbaycan istediği halde Türkiye davet edilmemişti.

Aliyev: Türkiye masada mutlaka olmalı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de “Minsk grubunda bu bölgeden uzaklarda olup, hiç alakası olmayan ülkeler de var. Öyle ülkeler olmalı ki, güçleri de tesirleri de olsun. Türkiye zaten Minsk grubunun üyesidir, o neden görüşmelere dahil olmasın? Batı'da Türkiye'nin sözü çok büyüktür. Hangi mesele Türkiye olmadan çözüldü? Suriye'de, 'da… Türkiye bu sorunun çözülmesinde mutlaka olmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.