rusyadan hipersonik fuze aciklamasi denemeler tamamlaniyor sona yaklasildi 1595773448 7277
rusyadan hipersonik fuze aciklamasi denemeler tamamlaniyor sona yaklasildi 1595773448 7277

Rusya’dan hipersonik füze açıklaması: Denemeler tamamlanıyor, sona yaklaşıldı

Tamamlandığında Rusya’nın en caydırıcı güçlerinden biri olacak olan hipersonik füze Tsikron hakkında Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada hipersonik füzenin denemelerinin bitiş aşamasına gelindiği belirtildi. Devlet Başkanı Vladimir Putin ise hiçbir benzeri olmayan hipersonik silahlar, insansız su altı araçları ve en etkili savunma sistemleri ile savaşma gücü yükseltilecektir” dedi.

Rusya son dönemlerde üzerinde çalıştığı ve ses hızının da üzerinde seyir edebilen hipersonik füzelerin denemelerinde sona gelindiğini duyurdu. Envantere girdiğinde dünya üzerindeki en caydırıcı silah sistemlerinden biri olması beklenen Tsirkon isimli hipersonik füze hakkında Savunma Bakanlığı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’den açıklamalar geldi.

“SONA GELİNDİ”

Rusya Savunma Bakanlığı’nın basın dairesinden yapılan açıklamada, “Hipersonik Tsirkon füzelerinin denemeleri başarılı bir şekilde tamamlanmaktadır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “SSCB Donanması Amiral Gorşkov savaş gemisinden yapılan fırlatmalar, Tsirkon füzelerinin ulaşabilecekleri uzaklık, belirlenen hedefi şaşmadan vuruşları ve uçuşlarının hipersonik (sesten çok daha hızlı) özelliğini doğrulamıştır.”

“BENZERİ OLMAYAN HİPERSONİK SİLAHLAR”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptığı açıklamada deniz güçlerinin ‘benzeri olmayan hipersonik silahları’ olacağını söyledi.

Rus lider, St. Petersburg’daki donanma geçidindeki konuşmasında hipersonik füzelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunurken, “Dünyada hiçbir benzeri olmayan hipersonik (sesten çok daha hızlı) silahlar, insansız su altı araçları ve en etkili savunma sistemleri ile donanmanın üstünlüğü ve savaşma olanakları yükseltilecektir” ifadelerini kullandı.

ABD’Yİ 5 DAKİKADA VURABİLECEK

Çağın en modern silahlarından biri olması beklenen Tsikron, hızı kadar kabiliyetleriyle de öne çıkıyor. Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip Tsirkon hipersonik füzesinin hızının 9 mach (ses hızının 9 katı), menzilinin ise 1000 kilometreden fazla olacağı, denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılacağı iddia ediliyor.

Ses hızının 9 katına kadar çıkabilen Tsirkon hipersonik füzesinin ABD topraklarındaki komuta merkezlerini beş dakika içinde imha edebileceği iddia edildi.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …