darbe girisimi sonrasi rusya dan ermenistan a flas azerbaycan uyarisi 01
darbe girisimi sonrasi rusya dan ermenistan a flas azerbaycan uyarisi 01

Rusya’dan Ermenistana: “Anlaşmaya uy” çağrısı!

Kremlin, Ermenistan’ın Erivan’daki mevcut siyasi durumdan bağımsız olarak, Azerbaycan ile yapılan anlaşmalara uyması gerektiğini duyurdu.

Darbe girişimi sonrası Rusya'dan Ermenistan'a flaş Azerbaycan uyarısı

Rusya’dan yapılan açıklamada; “Ermenistan, ülkedeki iç kargaşaya rağmen Azerbaycan ile Dağlık Karabağ konusunda yapılan anlaşmaya uymalı” denildi.

ERMENİSTAN’DA DARBE GİRİŞİMİ

Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etti. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklama yapan Paşinyan, bu hamleyi “darbe girişimi” olarak nitelendirdi ve halkı sokağa çağırarak darbeye karşı gelmelerini istedi.

Ordu, Paşinyan’ın istifasını ikinci defa isterken ülkede gergin ortam ve karşılıklı açıklamalar devam ediyor.

AMERİKA’NIN SURİYE SALDIRISI

ABD’nin Suriye-Irak sınırında gerçekleştirdiği hava saldırıyla ilgili de konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, durumu yakından takip ettiklerini ve Suriyeli meslektaşlarıyla temas halinde olduklarını söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …