rusya dan abd ye uyari deee5
rusya dan abd ye uyari deee5

Rusya’dan ABD’ye uyarı

Rusya’nın başkenti Moskova’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’yi Belarus’un içişlerine karışmaması konusunda uyardı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun, Rusya‘nın başkenti Moskova’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yaşanan siyasi karışıklığın çözümü için iktidar ile halk arasına dışarıdan “ara bulucu” dayatmanın kabul görmeyeceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun ile Belarus’taki siyasi durumu görüştü.

Görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, görüşmede Belarus’ta yaşanan konuları da ele aldıklarını ifade etti. ABD’ye Belarus konusundaki tavırlarını ileten Lavrov, “Tabi ki Belarus konusunda görüştük. Öncelikle ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Polonya ve Litvanya’ya çağrımız, memnuniyetsizliğini dile getiren ve şiddet eylemlerini kışkırtmaya çalışan çevrelere dikkat etmeleriydi” dedi.

ABD ve AB ülkelerine yönelik sert ifadeler kullanan Lavrov, “Rusya, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerini şu an bazı ülke başkentlerinde Belarus karşıtı hükümet gösterilerini çağrıda bulunması ve Belarus’un içişlerine doğrudan müdahale etmesine karşı uyarıyor” diye konuştu.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yüzde 80,1 oyla kazanmış, en yakın rakibi Svetlana Tikhanovskaya ise oyların yüzde 10,12’de kalmıştı. Seçimlerden sonra ülkede sonuçlara itiraz eden protestocular, sokaklara çıkarak gösteriler düzenlemişti.

Kaynak: HABERTÜRK

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …