q44WP 1597915829 0231
q44WP 1597915829 0231

Rusya’da muhalif liderin çayına zehir katıldı, durumu ağır

Rusya’da devlet başkanı Vladimir Putin’e olan muhalifliği ile tanınan Aleksey Navalnıy, uçakta toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Havalimanında çayına zehir katıldığı belirtilen ismin durumunun ağır olduğu açıklandı. Muhalif ismin hastaneye kaldırıldığı görüntüler ve havalimanında çay içerken çekilmiş fotoğrafı yayınladı.

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy’ın ekibinden Kira Yarmış, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Navalnıy’ın bu sabah Tomsk-Moskova uçuşu sırasında kötüleştiğini bildirdi.

Uçağın acilen Rusya’nın Omsk şehrine indiğini belirten Yarmış, Navalnıy’ın hastaneye ambulansla kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı bilgisini paylaştı. “Aleksey, şu anda bilincini yitirmiş durumda” diyen Yarmış, Navalnıy’ın zehirlendiğini ileri sürdü.

ÇAYINA ZEHİR KATILDI

Yarmış, “Navalnıy’daki toksik zehirlenme. Navalnıy’ın çaya karıştırılan bir şeyle zehirlendiğini düşünüyoruz çünkü sabah içtiği tek şey buydu. Doktorlar, toksinin sıcak sıvıyla hızla vücuda yayıldığını söylüyor” ifadesini kullandı.

DURUMU AĞIR

Hastanenin Başhekimi Aleksandr Muravskiy de Rus TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Navalnıy’ın durumunun ağır olduğunu belirtti.

Havalimanında çay içerken böyle görüntülendi.

KAYNAK: AA

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …