ruslardan ayn isa da kismi cekilme 01
ruslardan ayn isa da kismi cekilme 01

Rusya Suriye’de bir askeri üssü boşalttı!

Suriye’de muhalifler ile PKK’lılar arasında çatışmaların sürdüğü Ayn İsa’da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rusya, M4 karayolunun kontrolü için oluşturduğu bölgelerden çekildi. Kobani-Rakka-Ayn İsa üçgenindeki bölgede Rusların çekilmesi, PKK’da panik havası yarattı.

Ruslardan Ayn İsa'da kısmi çekilme
Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu ile terör örgütü PKK/YPG arasında çatışmaların yaşandığı Ayn İsa’da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rusya, kasabadaki bir askeri üssü boşalttı. M4 karayoluna yakın bölgelerin kontrolü için kurulan üssün boşaltılması, PKK/PYD’de panik havası yarattı. Örgütün basın yayın organları Rusya’nın bu adımının ardından Türkiye destekli grupların bölgeyi almak izin harekat başlatabileceği iddia edildi.

PKK’NIN BAĞLANTISI KESİLECEK

Daha önce M4 karayolu üzerinde bulunan bazı bölgelerin devrini isteyen Rusya’nın bu yolla terör örgütünü baskı altına aldığı belirtiliyor. Rusya’nın boşalttığı bölgelere Suriye Milli Ordusu’nun alması durumunda Halep’in doğu kırsalındaki Ayn el-Arap (Kobani ) ile Rakka kırsalındaki Ayn İsa arasındaki bağlantı fiilen kesilecek.

AMERİKA’DAN RAHATSIZ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya bayraklarının indirilmesinin ardından Rus kuvvetlerinin Ayn İsa’daki üslerinde Rakka kırsalındaki üslerine doğru ilerlediğini doğruladı. Rusya’nın çekilmesinin sebepleri arasında Haseke kırsalındaki Amerika’nın yeni bir üs inşa etmesi ve ABD’nin PKK ile Tal Tamr bölgesinde yaptığı hamlelerden rahatsız olması olarak gösteriliyor.

 

İlginizi Çekebilir

İnsanlık dramı: Arakanlı Müslümanlar Bangladeş sınırında bekliyor

2017’den beri Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlar, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler tarafından zulüm görüyor. Bu durum, …

Tartışmalar dinmiyor: İngiltere’nin Ruanda planı hayata geçiyor

Birleşik Krallık Parlamentosu, 18 Nisan 2024 tarihinde, Manş Denizi üzerinden yasa dışı yollardan İngiltere’ye giren …