56211
56211

Rusya ile anlaşan İsrail Suriye’de sınırsız hava saldırısı düzenleyebilecek

İsrail medyası, Putin-Benett görüşmesinden İsrail'in Suriye'ye yönelik operasyonlarına Rusya'dan izin çıktığını, iki gücün Suriye'de çatışmamaya yönelik iletişim mekanizmasını da güçlendireceklerini duyurdu.

İsrail medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in görüşmesinde Rusya'nın İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırılarına engel olmaması konusunda anlaşıldığını açıkladı.

İki isim Cuma günü Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde bir araya gelmişti.

"Suriye'deki operasyonlar devam edecek"

İsrail İskan Bakanı Ze'ev Elkin de İsrail'in Suriye'ye yönelik operasyonlarının süreceğini, İsrail ve Rusya'nın Suriye'de çatışmasını önlemek için iki tarafın daha önce de iletişiminin olduğunu, bundan sonra bu iletişim mekanizmalarını daha da geliştireceklerini belirtti.

The Times of Israel'in haberine göreyse Naftali Bennett Putin ile görüşmesinde İran'ın Suriye'ye kalıcı bir şekilde yerleşmesinden duydukları rahatsızlığı da iletti.

Benett Rusya'nın Suriye'deki varlığına atıfla "Rusya en büyük ve güçlü komşumuz. Bu nedenle Rusya'yla ilişkileri önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Esad suikaste mi uğradı?

Suriye’de Baas rejiminin lideri Beşar Esad’ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlunun öldürüldüğü, Beşar Esad’ın da …

Suriye’de yine kan: Patlamada 7 çocuk öldü

Bölgesel haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Cumartesi günü Suriye’nin güneyindeki Dera vilayetinde bir “patlayıcı cihazın” infilak …