rusya disisleri bakani ndan taliban a ovgu makul insanlar 01
rusya disisleri bakani ndan taliban a ovgu makul insanlar 01

Rusya Dışişleri Bakanı’ndan Taliban’a övgü: Makul insanlar

Moskova/Şarku’l Avsat

 

Rusya, ABD destekli Afganistan hükümetini güç paylaşımı müzakerelerini engellemekle suçlayarak, Taliban’ı ‘makul insanlar’ diye övdü.

Bloomberg News’e göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve diğer yabancı güçlerin 20 yılın ardından ülkeden çekildiği bir zamanda, iç savaşa siyasi bir çözüm bulmayı amaçlayan müzakerelerde hızlı ilerleme çağrısında bulundu.

Lavrov, iktidardaki Birleşik Rusya partisinin ev sahipliğinde düzenlenen dış politika konulu bir forumda yaptığı konuşmada, daha fazla toprak kazanımı elde eden ve şu anda Rusya’nın müttefiki Tacikistan ile sınırın çoğunu kontrol eden Taliban’ın ‘makul insanlar’ olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Suheyl Şahin ise bugün yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Eşref Gani görevi bırakana ve müzakerelerle çatışmalardaki tüm tarafların kabul edebileceği bir hükümetin kurulana kadar silahları bırakmayacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …