rus mahkemesinden twitter a ceza 01
rus mahkemesinden twitter a ceza 01

Rus mahkemesinden Twitter’a ceza!

Rusya’da bir mahkeme, ülkede yasadışı olan içerikleri kaldırmadığı için Twitter’a 3 milyon 2 bin ruble, yani 42 bin dolar para cezası verdi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir mahkemenin Twitter’ı, ‘Rusya Federasyonu yasaları gereği erişime engellenmesi gerekli olan içerikleri kaldırmamaktan’ suçlu bulduğu kaydedildi.

Sosyal medya şirketine 3 milyon 200 bin ruble para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu ceza 42 bin dolara tekabül ediyor.

Mahkemenin kararında, Twitter’ın belirlenen para cezasını ödemek için 60 gününün olduğu belirtildi.

Bu, karar temyize götürülmediği takdirde, Twitter’ın haziran ortasına kadar söz konusu cezayı ödemek zorunda olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca mahkemenin gün içinde Twitter ile ilgili iki benzer şikayeti daha karar bağlaması bekleniyor.

Rusya’nın medya denetim servisi, çocuk ve gençleri zararlı ya da yasadışı eylemlere teşvik eden cinsten içerikleri uyarılara rağmen kaldırmamış olması nedeniyle ülkede Twitter’ı yavaşlatmıştı.

Twitter’dan ise Rus mahkemesinin kararına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …