rus donanmasindan karadeniz de tatbikat 01
rus donanmasindan karadeniz de tatbikat 01

Rus donanmasından Karadeniz’de tatbikat

Moskova/ Şarku’l Avsat

Rusya Karadeniz Filosu, Ukrayna ve NATO ülkelerinin Karadeniz’de askeri tatbikatlar başlatmasının ardından, bugün savaş gemilerinin atış tatbikatları düzenlediğini açıkladı.

Rusya’nın geçen hafta bir İngiliz savaş gemisini Kırım yakınlarındaki karasularından çıkarmak için uyarı ateşi açtığını duyurmasının ardından NATO ile Moskova arasındaki gerginliğin tırmanması sonrasında, Ukrayna ve ABD liderliğindeki Sea Breeze tatbikatları başladı.

Londra, Rusya’nın 2014’te Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım Yarımadası yakınlarında yaşanan olaylara ilişkin Moskova tarafından anlatılanları tanımadıklarını belirtti.

Rusya, Sea Breeze tatbikatlarının başlamadan iptal edilmesi çağrısı yaparken, Rusya Savunma Bakanlığı ise gerekirse ulusal güvenliği korumak için yanıt vereceklerini açıkladı.

Rusya merkezli İnterfaks haber ajansının aktardığına göre Rusya Karadeniz Filosu, bugün yaptığı açıklamada, iki büyük çıkarma gemisi personellerinin denizdeki ve havadaki hedeflere ateş açtığını söyledi.

Tatbikattan iki gün önce de Rusya, Kırım’daki hava savunma sistemlerini test etmişti.

ABD Ross destroyerinin ve ABD Deniz Piyadeleri’nin yanı sıra NATO ve diğer müttefik ülkelerden yaklaşık 5 bin asker, 30 gemi ve 40 uçak içeren Sea Breeze tatbikatları, iki hafta boyunca devam edecek.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …