18:42 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Reuters: İsrail Şam’da İran hedeflerini vurdu

Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin başkent Şam semalarında bir dizi girişimini püskürttüğü bildirildi.

Esed rejimine bağı haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin dün akşam başkent Şam semalarında bir dizi saldırı girişiminin ardından “düşman hedeflerini” püskürttüğünü duyurdu.

haber ajansı Batılı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail'in 'deki destekli mevzileri hedef aldığını belirtti ve canlı olarak yayınlanan bir görüntü başkentin gökyüzünde şiddetli patlamalar yaşandığını gösterdi.

Alman haber ajansı DPA muhabirleri Esed rejimi hava savunma sistemlerinin başkentin batıından ve güneyinden onlarca roket fırlattığı bilgisini paylaştı. Muhabirler bu roketlerin Sahnaya ve Şam'ın güneyinde yer alan el-Kisva bölgesinin çevresinde bir dizi füzeyi etkisiz hale getirmeyi başardığını belirtti.

Diğer taraftan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) rejim subaylarını ve kuvvetlerini hedef alan “Esed Rejimi İstihbaratı”nın operasyonunun sürdüğünü belirterek istihbaratın, geçtiğimiz günlerde Şam ve köylerine odaklandıktan sonra operasyonu Humus kenti başta olmak üzere yeni bölgeleri de kapsayacak şekilde genişlettiğini ifade etti.

SOHR'a göre yaklaşık 11 gün önce başlayan sırasında en az 38 subay ve unsur “yurt dışı birimleri ile çalışmak ve devlet hazinesindeki fonlardan zimmetine para geçirme” suçlamaları ile tutuklandı.

SOHR, kampanyanın 'in kuzeni Rami Mahluf'un sahip olduğu kurum ve kuruluşları hedeflediğini vurguladı.

Diğer taraftan Rusya'nın, Suriye ile Türkiye sınırında bulunan ve rejim güçlerinin Şam-Lazkiye (M5) otoyolu üzerinde sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunduğu Bab el-Hava Sınır Kapısı'nı kontrol altına almayı planladığı öne sürüldü.

edzhzymuyaatg8.jpeg