rejim saldiri hazirliginda 01
rejim saldiri hazirliginda 01

“Rejim saldırı hazırlığında”

Erdoğan’ın Rusya ziyareti sonrası gözler tekrar sahaya çevrildi. Birebir yapılan görüşmelerin ardından herhangi bir açıklamada bulunmayan Erdoğan’ın bu tutumunun “Suriye’de işlerin Türkiye açısından kötüye gideceği” yorumları yapılıyor.

Diğer yandan ise bölgede bir hareketlilik başladığı, uzun zamandır yığınak yapan Esed rejimi ordusunun harekete geçeceği haberi yayılıyor.

Mira Haber’in yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre uzun zamandır konuşlanan rejim birliklerinin “taarruza geçmesinin an meselesi” olduğu belirtildi. Yetkililer Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşen görüşmeden sonra bu yönde istihbarat aldıklarını ve yakın zamanda Rejim birliklerinin harekete geçeceğinin bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Ekonomik açıdan zor durumda olan Rejim, gün geçtikçe büyüyen açığını kapatmanın yollarını arıyor. İran ve Çin’in ekonomik destek ve yardımları ile ayakta duran Rejim “uzayan mesele” olarak tabir ettikleri bu durumun sonlanması için hazırlıklarını tamamladığı iddia ediliyor. Aynı zamanda Rejim tarafına ait yerel basında muhaliflerin elindeki özgür bölgeleri geri almak için halk desteğini almak üzere yayınlar yapılıyor.

Muhalifler tarafında ise olası bir durumda en kötü senaryo ile bölgede sıkışan halkın tahliyesi gibi şıklar masada çözüm bekliyor. İdlib’i sonuna kadar savunmaya kararlı oldukları gözlenen Muhalifler de bölgede savunma hatlarını güçlendirmeye çalışıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …