10:58 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Raid Salah cezasını tamamlamak üzere İsrail makamlarına teslim oldu

'de İslami Hareket'in lideri , hakkında verilmiş olan 28 aylık hapis cezasının kalan üresini tamamlamak üzere makamlarına .

İsrail hapishanelerine önce yaptığı açıklamada Kudüslülerin ve 1948'de Filistinlilerin duyarlııklarının canlandırılmasını, onların ve Mescidi Aksa üzerinde Filistinlilerin meşru haklarına sahip çıkmak amacıyla buralara kafileler düzenlemeye ve buralarda nöbet tutmaya teşvik edilmelerini istedi.

Hayfa çevresindeki bölgelerinde oturan Filistinlilerden yüzlerce kişi Şeyh Salah'ı desteklemek için onun konulduğu hapishane önünde toplandı.

süreci

Hayfa Merkezi Mahkemesi, 16 Temmuz'da savunma heyetinin hapis cezasına itirazını reddederek, Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasına 16 Ağustos'ta başlamasına hükmetmişti.

'nin haberine göre, Şeyh Raid Salah, bugün İlkeler Davası'ndan dolayı hakkında verilmiş olan 28 aylık hapis cezasının kalan 17 aylık süresini tamamlamak üzere İsrail'in El-Celime hapishanesine girdi.

Salah'ın 2017'den sonra hapiste geçirdiği 11 aylık süre hakkında verilen 28 aylık cezadan düşülecek ve kalan süreyi tamamlamak için 17 ay hapiste tutulacak.