12:22 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

‘Putin’in siyasi rakipleri için geliştirilen zehirler Suriyeli mahkumlar üzerinde deneniyor’

Rus gazeteci Dmitry Prij, Vladimir Putin’in Esed rejiminin hapishanelerindeki Suriyelilerin üzerinde yeni zehrini test ettiğini söyledi.

Rus gazeteci Dmitry Prij, Vladimir Putin’in Esed rejiminin hapishanelerindeki Suriyelilerin üzerinde yeni zehrini test ettiğini öne sürdü.

”Laboratuvar fareleri mahkumlar”

Prij’e göre Putin, kendisine muhalif olan siyasi rakiplerine karşı suikast düzenlemek amacıyla geliştirdiği yeni zehir türlerinden birini Suriyeli mahkumlar üzerinde test etti.

Rus gazeteci Dmitry Prij, Putin’in, suikast zehrini “Putin’in aşçısı” lakaplı Wagner özel güvenlik şirketinin de başında bulunan Rus iş adamı Yevgeny Prigozhin aracılığıyla test ettiğini belirtti.

Prij, Putin’in Rus muhaliflerinden kurtulmak ve onları tasfiye etmek için yiyecek veya içeceklere zehir koyma politikasını kullandığını belirtirken, en önemli rakibi Alexei Navalny’nin havaalanında içtiği çayın içine zehir koyarak suikast girişimine maruz kalmasının, Rus liderin benimsediği suikast operasyonların sonuncusu olduğunu belirtti.

Birkaç gün önce Navalny’in Sibirya’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya giderken ani bir rahatsızlık geçirmiş, tedavi için gittiği Almanya’da ise zehirlendiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Navalny’nin destekçileri, kendisinin Sibirya’nın Tomsk kentindeki havaalanında içtiği çayın içine konan bir şeyden zehirlendiğini öne sürüyor.

Mepa News

DİĞER GELİŞMELER