11:20 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

Putin’den Anastasiadis’e Türkiye sözü: Merak etme! Erdoğan’a söyleyeceğim

Rum yönetiminin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşerek Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları konusunda yardım istediği açıklandı. Putin’in de “gerilimin düşürülmesi için devreye gireceğini” ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği sözünü verdiği kaydedildi.

Rum yönetimi Hükümet Sözcüsü Kyriakos Koushos, Nikos Anastasiadis’in Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Koushos, Anastasiadis’in Putin’den Türkiye ile süren gerilimde “kişisel olarak devreye girmesini” istediğini açıkladı. Rum liderin Putin’den, “Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de hukuka aykırı eylemlerine son vermesi için ikna etmesini” istediğini söyleyen Koushos, bunun üzerine Putin’in “gerilimin düşürülmesi için devreye gireceğini” ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği sözünü verdiğini kaydetti.

Sözcü Koushos, “Putin, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ettiğini ve her zaman farklılıkların uluslararası hukuk ilkeleri zemininde yürütülecek müzakereler yoluyla çözümlenmesine destek verdiğini aktardı” diye konuştu.

Kremlin de Putin ile Anastasiadis’in telefon görüşmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Ancak Rus tarafı açıklamasında, görüşmede “Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Kıbrıs sorununun çözüm olasılığı dahil, bölgesel konuların ele alındığı” bilgisini paylaşmakla yetindi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE

DİĞER GELİŞMELER