pompeodan turkiyeye kustah sozler erdoganin ikna edilmesi gerektiyor 1605594968 575
pompeodan turkiyeye kustah sozler erdoganin ikna edilmesi gerektiyor 1605594968 575

Pompeo ağzındaki baklayı çıkardı: Erdoğan saldırgan tutum sergiliyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ile Amerikan yönetiminin Türkiye’ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yedi ülkeyi kapsayan yurt dışı turunun ilk durağı Fransa’dayken, Le Figaro gazetesine Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pompeo, Dağlık Karabağ ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere işaret ederek, “Türkiye’nin son aylarda oldukça saldırgan tavır sergilediği hususunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile hem fikiriz” dedi. Türkiye’nin bu tutumunun, halkının çıkarına olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikna edilmesi gerektiğini söyleyen Amerikalı Bakan, bunun için Avrupa ve ABD’nin Ankara’ya karşı birlikte tavır alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Pompeo, Fransa’nın ardından akşam saatlerinde özel jet ile İstanbul’a geçti.

 

İlginizi Çekebilir

Darbeci Sisi Türkiye’ye geliyor

Ankara-Kahire normalleşme süreci kapsamında Türkiye’ye gelen Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Hakan Fidan’la yaptığı görüşme …

Hamas Katar’dan ayrılmayı düşünüyor

Wall Street Journal gazetesi bugün (Cumartesi), Hamas hareketinin siyasi liderliğinin, ABD Kongre üyelerinin İsrail ile …