ingiltere basbakani gocmenleri durdurmak icin her seyi yaptik 1678344857 3624
ingiltere basbakani gocmenleri durdurmak icin her seyi yaptik 1678344857 3624

İngiltere: Göçmenler için daha sert yasalar çıkaracağız

İngiltere’nin Hint kökenli Başbakanı Rishi Sunak göçmenleri engellemek için her yolu denediklerini ancak işe yaramadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, düzensiz göçmenlerin Manş Denizi’nden teknelerle ülkeye girişlerini durdurmak için her yolu denediklerini, ancak bunun işe yaramadığını belirtti. Hint kökenli Sunak, caydırıcılığın sağlanması için ‘sert’ yeni yasalar çıkartmaktan başka çarelerinin kalmadığını savundu.

Sunak, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da, hükümetin bugün açıkladığı, düzensiz göçmenlerin Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye girişlerini engellemeyi amaçlayan “Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı”na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

SON İKİ YILDA ARTTI

Rishi Sunak, ön yüzünde “(Göçmen) Teknelerini durdur” sloganının yazılı olduğu kürsüde yaptığı konuşmada, İngiltere’ye küçük teknelerle yasa dışı yollardan girenlerin sayısının son 2 yılda dört kattan fazla arttığına dikkati çekti.

Manş Denizi’ni yasa dışı yollardan geçenlerin, doğrudan savaşın hüküm sürdüğü bir ülkeden, zulümden veya hayati tehlikelerden kaçmadığını savunan Sunak, bu kişilerin güvenli Avrupa ülkeleri üzerinden İngiltere’ye geldiklerini ve insan kaçakçılarına büyük meblağlar ödediklerini söyledi.

“İNGİLTERE’YE TEKRAR GİRİŞLERİ YASAKLANACAK”

Sunak, İngiltere’ye yasa dışı yollardan gelenlerin, bu ülkede kalamayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Buraya yasa dışı yollarla gelenleri gözaltına alıp, haftalar içinde ya güvenliyse kendi ülkelerine ya da Ruanda gibi güvenli bir üçüncü ülkeye geri göndereceğiz. Ülkeden çıkarıldıktan sonra Amerika ve Avustralya’da olduğu gibi İngiltere’ye tekrar girişiniz yasaklanacak. İnsan kaçakçılarına böylelikle engel olacağız ve sınırlarımızın kontrolünü bu şekilde geri alacağız.”

“HER YOLU DENEDİK İŞE YARAMADI”

Sunak, söz konusu tasarının, daha önce hiçbir mevzuatın sağlamadığı yasal çerçeveye olanak verdiğine işaret ederek “Bu önlemlerin sertliği hakkında tartışmalar olacağını anlıyorum. Tek söyleyebileceğim, her yolu denedik ve işe yaramadı.” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …