iran_ile_rusya_arasinda_bae_gerilimi_bunun_sonuclari_olur_1703256819_7824

İran talep etti, Reisi Putinle ‘son durumu’ görüştü

Kremlin, Putin’in İran Cumhurbaşkanı Reisi ile telefonda görüştüğünü duyurdu. Putin ile Reisi Orta Doğu’daki durumu ele aldı.

Suriye’de katil Esed rejiminin müttefikliğini yapan iki lider telefon görüşmesinde Orta Doğu’daki durumu ele aldı. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre görüşme, İran tarafının talebi üzerine gerçekleşti.

PUTİN: FECİ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

“İsrail’in, İran’ın Suriye’deki diplomatik temsilciliğine saldırması ve İran’ın buna karşı misilleme saldırısı düzenlemesinin ardından Orta Doğu’da oluşan durumun” değerlendirildiği görüşmede Putin, “tüm tarafların itidal sergileyeceği ve tüm bölge için feci sonuçlara yol açabilecek yeni gerginliğe izin vermeyeceği” umudunu paylaştı.

REİSİ: İRAN’IN EYLEMLERİ ZORUNLU VE SINIRLI

İran Cumhurbaşkanı Reisi ise “İran’ın bu eylemlerinin zorunlu ve sınırlı olduğunu, gerginliğin gelecekte artmasından yana olmadıklarını” vurguladı.

İki lider görüşmede, “Filistin-İsrail meselesine çözüm bulunmamasının Orta Doğu’daki olaylara neden olduğunu” belirterek, “Rusya ve İran’ın Gazze Şeridi’nde acilen ateşkesin sağlanması, zor olan insani durumun hafifleştirilmesi, krizin siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi için gerekli koşulların oluşturulması” yönündeki ilkeli pozisyonlarını teyit etti.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

İşgalci İsrail’de üst düzey istifa!

İşgalci İsrail’de yönetim krizi derinleşiyor. İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Siyonist Aharon Haliva, 7 Ekim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir