46953
46953

Peru vaka sayısında İtalya’yı geride bıraktı

Peru’da tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 240 bin 908’e yükselerek İtalya’yı geride bıraktı.

Peru’da toplam koronavirüs vaka sayısı 240 bin 908’e ulaştı. Böylece Peru, Avrupa’da en kötü durumdaki ülkelerden biri olarak gösterilen İtalya’yı geçmiş oldu.

Avrupa’da koronavirüs salgınının yayılma hızının nispeten kontrol altına alındığı ve bazı kısıtlayıcı önlemlerin gevşetilmeye başlandığı bir dönemde, Latin Amerika, salgının yeni merkezine dönüşüyor.

Kıtada toplam vaka sayısı 4 milyonu geçti. Bunların yaklaşık 1 milyonu Brezilya’da görüldü.

Peru, kıta genelinde Brezilya’nın ardından vaka sayısında ikinci sıraya yükselirken, üçüncü sırada 220 bin vaka ile Şili geliyor.

Brezilya, can kaybında da kıtada birinci sırada, dünyada ikinci sırada. Brezilya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 45 binin üzerinde.

Peru’da can kaybı ise 7 bin 257 düzeyinde bulunuyor. Peru, sokağa çıkma kısıtlamalarını 30 Haziran’a kadar uzatırken, günlük artış hızının ise yavaşlamaya başladığı yönünde sinyaller geliyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …