14:55 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

“Pegasus”a karşı i Phone’dan acil güvenlik adımı

Apple tarafından iPhone, Mac ve Apple Watch gibi cihazlara yeni güvenlik güncellemesi yayınlandı. Pegasus isimli casus yazılıma karşı koruma sağlayacak güncellemenin acil olarak yüklenmesi önerisi yapıldı.

Apple bugün iPhone 13 serisinin lansmanını gerçekleştirecek. Heyecanla beklenen Apple etkinliğine saatler kala iPhone, Apple Watch ve Mac kullanıcıları için yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlandı.

Citizen Lab bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup siber güvenlik uzmanı, İsrail merkezli hack grubu NSO’nun gerçekleştirdiği bir saldırıyı keşfetti. Bu saldırı, Pegasus isimli casus yazılımın bir iPhone’a kolaylıkla entegre edilebilmiş oluşuydu. Ancak bugüne dek güvenlik ile övünen Apple, farkında bile olmadığı bir güvenlik açığı sayesinde NSO’nun işini kolaylaştırmıştı. İşte iOS 14.8, bu yüzden kritik bir önem arz ediyor.

HEMEN ŞİMDİ GÜNCELLEYİN!

Apple, iOS 14.8’in güncelleme sayfasında bu güncellemenin önemli güvenlik iyileştirmelerine sahip olduğunu ve tüm kullanıcılar tarafından indirilmesi gerektiğini tavsiye ediyor. NSO’nun işini kolaylaştıran güvenlik açığını kapatan güncelleme, özellikle de ön planda olan ve herkes tarafından tanınan gazeteci, politikacı ve üst düzey yöneticiler için hayat kurtarıcı olabilir gibi görünüyor.

Citizen Lab isimli şirketin üst düzey yöneticilerinden bir tanesi olan Scott-Railton, Apple tarafından yapılan güvenlik yamasının tüm kullanıcılar tarafından derhal yüklenmesi gerektiğini ifade ediyor. “Apple ürününüz mü var? Hemen şimdi güncelleyin.” diyen yönetici, durumun ne kadar acil olduğunu gözler önüne seriyor.

DİĞER GELİŞMELER