08:42 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Paşinyan : Türkleri Viyana kapısında bekleyin

  1. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

PAŞİNYAN İYİCE SAÇMALAMAYA BAŞLADI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, France24 televizyonuna verdiği demeçte Türkiye’ye karşı akılalmaz iddialarda bulundu. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta terörle mücadelesini ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de yaşadığı gerilimini örnek veren Paşinyan, Ankara’nın yayılmacı bir politika izlediğini iddia ederek, “Ermenistan, Türkiye’nin kuzeye ve doğuya doğru genişlemesinin önündeki son engeldir” dedi. Türkiye’yi sözde Ermeni Soykırımı hedeflerini sürdürdüğü saçmalığıyla suçlayan ve işgalci gibi göstermeye çalışan Paşinyan, kendince Avrupa ülkelerine akıl verdi. Paşinyan, “Türkiye’nin “Türk İmparatorluğu”nu kurmak gibi bir hedefi var. Bu politika burada başarılı olursa şaşırmayın. Sadece Yunan Adaları değil, Avrupa kıtasında da yayılmaya çalışırlarsa şaşırmayın. Eğer Türkiye bunları başarırsa, onları Viyana’da bekleyin” dedi.

Peaceful resolution will be possible when terrorists and #Turkey leave our region with their goals. There is no doubt that #Armenian people, which have been living on planet earth for several thousands of years have the will to live.@FRANCE24 https://t.co/lugene2Jal

— Nikol Pashinyan (@NikolPashinyan) October 3, 2020

ERMENİSTAN’A AĞIR BARBE

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi. Bakanlık, 27 Eylül’den 2 Ekim’e kadar Ermenistan’a ait; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130’dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

#KarabakhisAzerbaijan #LongLiveAzerbaijan#LongLiveAzerbaijanArmy#StopArmenianOccupation #StopArmenianAgression pic.twitter.com/1GtgYz2b8A

— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 3, 2020

 

DİĞER GELİŞMELER