pasinyan putin icin istenmeyen bir kisi 01
pasinyan putin icin istenmeyen bir kisi 01

”Paşinyan, Putin için istenmeyen bir kişi”

Rusya’ın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a karşı ‘mesafeli tavrı’ sürüyor.

Rus siyaset bilimci Savin Renat, “Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tüm girişimlerinin başarısızlığa mahkûm olduğunu düşünüyorum. Paşinyan, Putin için istenmeyen bir kişi oldu” dedi.

Azvision.az’a konuşan Renat yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ermeni ordusu artık neredeyse tüm mevzi savaşlarında yenilmiş ve ezilmiştir. Paşinyan da yolunu tamamen kaybetmiştir ve yapabileceği tek şey kirli provokasyonlara başvurmaktır. Aslında Ermeni ‘liderinin’ özü bu. O bir sokak sabotajcısı ve aynı şekilde iktidara geldi. Ama zaman değişti. Şimdi Paşinyan korkuyor ve Azerbaycan’ın Ermenistan sınırlarına yakın olduğunu iddia ederek Putin’den askeri yardım istiyor. Güvenlik ve Rusya’nın çıkarları gibi konulara ‘ağabey’i dahil etme girişimleri var.
Paşinyan’ın Kremlin’e olan talebi neredeyse hiçbir sonuç vermedi ve şimdi Azerbaycan’ın Ermenistan’da misilleme yapacağından korkuyor. Ama korkak başbakan günahlarını ve tüm suçlarını biliyor. Azerbaycan Gence ve Barda’da sivilleri öldüren saldırılar için onu affetmeyecek. Bu nedenle cezadan çok korkar. Şimdi her şey karıştı. Paşinyan’nın Azerbaycan Ordusu’na karşı aşırı korkusu ve Kremlin’i Bakü’yle karşı karşıya getirme girişimi var. Ancak, Paşhinyan’ın şarkısı sona erdi ve hatta Rusya’da, yakında onun iktidardan gideceği konuşuluyor.”

TimeTürk

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …