pakistanli sii milis kursuna dizildi 04
pakistanli sii milis kursuna dizildi 04

Pakistanlı Şii milis kurşuna dizildi

Rakka kırsalında konuşlu bulunan Şii milislere yönelik saldırılar devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İran destekli Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Zeynebiyyun Tugayı milislerinden biri alışveriş yaptığı bakkaldan çıktığı esnada suikaste uğradı.

Kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından otomatik silahlarla kurşun yağmuruna tutulan Nasır Muhammed Abdullah Necar isimli Pakistanlı milisin olay yerinde öldüğü kaydedildi.

Olayı henüz üstlenen olmadı.

Esed rejiminin muhalifler karşısında ciddi kayıplar vermesinin ardından İran, Şii inancı açısından kutsal yerleri korumak bahanesiyle Suriye iç savaşına doğrudan dahil oldu.

Tahran, verdiği kayıplar ve aldığı tepkiler üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ve Kudüs Gücü aracılığıyla birçok paralı grup oluşturdu. Bu gruplar arasında üye sayısındaki yüksekliğiyle bilinen Afgan Şiilerden oluşan Fatımiyyun Tugayı ve sayıları iki bin ila beş bin olduğu düşünülen ve daha çok vurucu güç olarak öne çıkarılan Pakistanlı Şiilerden oluşan Zeynebiyyun Tugayı bulunuyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …