51563
51563

Pakistan’dan Keşmir merkezli Ceyş-i Muhammed grubu lideri hakkında yakalama kararı

Pakistan, Keşmir merkezli Ceyş-i Muhammed'in lideri Mevlana Mesud Ezher hakkında yakalama kararı çıkardı.

Pakistan, Keşmir merkezli direniş gruplarından Ceyş-i Muhammed'in lideri Mevlana Mesud Ezher hakkında yakalama kararı çıkardı.

Pakistan'ın "Terörle Mücadele Mahkemesi", Ezher'in "terörizmin finansmanı" suçlamasıyla tutuklanmasına hükmederek, hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Keşmir'de Hint güçlerine yönelik 2019 yılında gerçekleştirilen Pulwama saldırısı sonrasında Pakistan, ülkedeki silahlı gruplara karşı bir tutuklama kampanyası başlatmış durumda.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Leşker-i Tayyibe liderlerinden Zekiyyurrahman Lahvi ve Hafız Said'e toplamda 40 yıldan fazla hapis cezası verilmişti.

Mesud Ezher ve Ceyş-i Muhammed

1968 doğumlu Mesud Ezher, cihat yanlısı faaliyetleriyle tanınan Diyobendi lider.

Keşmir merkezli olmak üzere bölgede faaliyet gösteren Ezher Sovyet-Afgan Savaşı'na katıldı, Somali ve Hindistan gibi bölgelerde de faaliyet yürüttü.

1994 yılında Hindistan tarafından tutuklanan Ezher, 1999'da destekçilerinin bir uçak kaçırması ve Hindistan ile esir takası yapmasıyla serbest bırakıldı.

2000 yılında kurduğu Ceyş-i Muhammed Keşmir'de Hindistan ordusuna yönelik birçok saldırı gerçekleştirdi. Pakistan, Ceyş-i Muhammed'i 2002 yılında terör örgütü olarak kabul etti. Grup halihazırda Avustralya, Kanada, Hindistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, ABD, Pakistan, Birleşmiş Milletler ve BRICS (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika topluluğu) tarafından terör örgütü olarak tanınıyor.

Mesud Ezher'in şu an nerede olduğu bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …