pakistan basbakani imran han in israil i tanima sarti 01
pakistan basbakani imran han in israil i tanima sarti 01

Pakistan Başbakanı İmran Han’ın, İsrail’i tanıma şartı!

Pakistan Başbakanı İmran Han, Filistinler haklarına kavuşmadan İsrail’i tanımayacaklarını belirtti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, görevdeki ikinci yılını tamamlaması hasebiyle yerel televizyon kanalı Dunya News’e verdiği röportajda, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile ilişkilerini normalleştirme kararına ilişkin olarak, İslamabad’ın İsrail’i tanıma anlamına gelecek benzeri bir adım atma düşüncesinde olmadığını belirtti.

Pakistan’ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah’ın Filistin davasını sürdürdüklerini vurgulayan İmran Han, “İsrail’e karşı duruşumuz nettir. Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail’i tanıyamayız. Bu da ancak iki devletli bir çözümle mümkün olabilir.” şeklinde konuştu.

İmran Han, Pakistan açısından İsrail’i tanımanın Hindistan ile ihtilaflı Keşmir’deki haklarından vazgeçmek anlamına geleceğini, iki sorunun aynı tarihsel köklere sahip olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …