51493
51493

Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Rus paralı askerler görüntülendi

Rusya tarafından Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gönderilen paralı askerler bölgedeki foto muhabirlerin objektiflerine yakalandı.

Rusya tarafından Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) gönderilen paralı askerler bölgedeki foto muhabirlerin objektiflerine yakalandı.

2020 yılı Aralık ayında OAC hükümet sözcüsü Ange Maxime Kazagui tarafından yapılan açıklamada Rusya ile yapılan ikili işbirliği anlaşması kapsamında Rusya'nın bu ülkeye yüzlerce asker ve ağır silah gönderildiği doğrulanmıştı.

Ülkeden son aktarılan görüntülerde ise kamuoyunda 'Wagner' olarak tanınan Rus paralı askerlerin askeri araçlarda bir bölgeden başka bir bölgeye intikal ettiği görülüyor.

Daha önce bölgeden aktarılan görüntülerde Rus paralı askerlerin Orta Afrika Cumhuriyeti lideri Faustin Archange Touadera'ya yakın koruma sağladığı .

Görüntülenen Rus paralı askerlerden bir kısmı:

r2-001.jpeg

Rusya'nın Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki varlığı artıyor

r3-001.jpeg

Müslüman gazetecinin Orta Afrika'da ölümünde 'Rusya parmağı'

r1.jpeg

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …