05:01 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Konya’da akıllara durgunluk veren dolandırıcılık yöntemi

Dolandırıcılar, bu kez “Ben Konya Valisi Vahdettin Özkan, desteğinize ihtiyacımız var” diyerek, işadamlarından entübe cihazı alımı için 4 bin TL para istedi.

Dolandırıcılık olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Dolandırıcılar, bu kez ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi sürecini fırsat bildi.

Dolandırıcılar, Konya Valisi’nin adını kullanarak, işadamlarından entübe cihazı alımı için 4 bin TL para istedi. Dolandırıcılar, whatsapp üzerinden A.Ö. adına IBAN numarasını vererek, parayı verdikleri IBAN numarasına göndermelerini istiyorlar. Dolandırıcılar, para gönderen işadamlarından parayı gönderdiklerine dair dekont istiyorlar.

 

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı şu şekilde gelişti:

Dolandırıcılardan birisi valilik özel kalem müdürü olarak işadamını arıyorlar. “Bir saniye Vali beyi bağlıyorum” diyor. Sonra diğer dolandırıcı ise kendisini Konya Valisi Vahdettin Özkan olarak tanıtıp, “Pandemi sürecinde devletimize desteğinize ihtiyacımız var. 100 tane entübe cihazı alacağız. Yarısını Valiliğimiz karşılayacak. Yarısını da siz değerli işadamlarımızın desteğiyle alacağız. Gerekli bilgileri özel kalem müdürümüz sizlere verecektir” diyor.

Daha sonra sözde özel kalem müdürü whatsapp üzerinden işadamı ile bağlantıya geçiyor ve IBAN numarasını gönderiyor. Vali’nin ismiyle sözde resmi yazıyı gören işadamları da parayı gönderiyor. Dolandırıcılar, para gönderen işadamlarından dekont istiyor.

Bazı işadamlarının parayı nakit ödeyelim önerisine sıcak bakmayan dolandırıcılar, bu işadamlarını Whatsapp’tan engelliyorlar.

Bir Günde 15’e Yakın İşadamı Aradı

Akıllara durgunluk veren bu dolandırıcılık hikayesi ise bir iş adamının Valiliği aramasından sonra gün yüzüne çıktı. Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ise işadamına “Gün içerisinde arayan 15’e yakın işadamının kendilerini aradığını, konu ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını” söyledi. Valilik yetkilileri işadamlarına “Valimiz kimseyi arayıp bu şekilde yardım istemez. Bu tür kişilere sakın para vermeyin” yönünde bilgi verildi.

DİĞER GELİŞMELER