ogul ladinden baba usame bin ladine Cok degistim 01
ogul ladinden baba usame bin ladine Cok degistim 01

Oğul Ladin’den babası Usame Bin Ladin’e: “Çok değiştim”

CIA’in kamuoyuna açtığı arşivlerde ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Usame Bin Ladin’in oğlunun babasına yazmış olduğu not da arşiv belgeleri arasında yer alıyor.

Oğul Hamza bin Ladin babasına hitaben:

 “Sevgili babacığım sizden ayrılmış bulunduğumda daha henüz 13 yaşımdaydım. Şimdi ise büyüdüm ve adamlığa kavuştum. Gördüğün zaman beni tanımayabilirsin bilmiyorum. Çünkü çok değiştim.

Allah’a hamd olsun ki istikrarlı bir hayat yaşıyorum. Ve Yüce Allah bana Saliha bir eş nasibetti.  Ve ondan senin ismini verdiğim bir erkek evlat, annemin ismi Hayriye’yi taşıması için bir kız çocuğu ile nimetlendirildim.”

Hamza bin Ladin Kimdir?

1989 yılında Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde dünyaya gelen Hamza Bin Ladin anne babasıyla birlikte Afganistan’a hicret etti.
Dünya onu 2001 yılında Afganistan’ın  Gazne ilinde çekildiği belirtilen şiir okurken ki görüntüsü ile tanıdı.


Fetih Medya
Aralık 2005’te “Veziristan Mücahidi” başlığı ile yayınlanan El Kaide videosunda Hamza bin Ladin’in savaşırkenki görüntüleri yer aldı.
Afganistan ve Pakistan arasında bulunan Veziristan bölgesinde Amerikan kuklası Pakistan hükümeti askerlerine karşı savaşıyordu.

27 Aralık 2007’de gerçekleşen Benazir Butto’ya yönelik suikastın arkasında olduğu iddiaları basında yer alsa da; el-Kaide’nin eski sözcüsü ve Türkiye’nin yakalayıp Amerika’ya teslim ettiği Süleyman Ebu Gays sorgusunda, Butto suikastı sırasında Hamza bin Ladin’in İran’da ev hapsinde olduğunu ve 2010’a kadar burada kaldığını söylemişti.

2 Mayıs 2011’de Pakistan’ın Abbottabad’da, Amerikan askerlerinin Usame bin Ladin’in evine düzenlediği operasyon sonucunda Usame Bin Ladin katledilirken eşleri Pakistan tarafından sorgulanmıştı. Usame bin Ladin’in eşlerine yapılan sorgulamalara göre Hamza bin Ladin’de babasıyla beraber  bu komplekste yaşıyordu ancak  ele geçen ölü veya diri ele geçirilenler arasında yoktu.  Baskında ele geçirilen bir mektupta, Usame bin Ladin’den  el-Kaide’nin üst düzey yöneticilerinden Atiye Abdurrahman’a yazılan satırlarda :” oğlu Hamza’nın Katar’da İslami eğitim görmesini ve bu sayede cihad’ın önündeki şüphelerin giderilmesine” katkıda bulunmasını arzu ettiği” geçmekteydi.

Ağustos 2015’te bir ses kaydı yayınlayan Hamza bin Ladin, kayıtta “savaşın Kâbil, Gazze ve Bağdat’tan Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv’e taşınması gerektiğinin görevleri” olduğunu belirmekteydi.

Fetih MedyaFetih Medya

İlginizi Çekebilir

bati-seria-da-her-safak-baskin-teroru-ile-sokuyor-02

Batı Şeria’da şafaklar ‘Baskın terörü’ ile söküyor

Batı Şeria’nın Tulkarim kentindeki Nur Şems kampına baskına giden İsrail araçları, Filistin direnişi tarafından patlayıcılarla …

o-aoelkede-bir-ilk-a-slam-a-salda-ran-bakana-aok-hamle-01

O ülkede bir ilk! İslam’a saldıran bakana şok hamle!

Eski Real Madrid ve Fransa milli takımı yıldızı, Gerald Darmanin’in grupla bağlantılı olduğu yönündeki suçlamasını …