17:40 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Nijerya açıklarında kaçırılan Türk denizcilerden güzel haber!

Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk gemici serbest bırakıldı. Gemicilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk gemici serbest bırakıldı.

Nijerya’da, 15 Türk gemici sağlık kontrolünden geçirilecek. Gemicilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

23 Ocak günü Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen Liberya bayraklı “Mozart” isimli gemi Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.

Lagos’tan Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

Liberya bayraklı Mozart isimli gemiye, 23 Ocak 10.36’da Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında korsanlar saldırmıştı. 28 Ocak’ta deniz haydutlarıyla kurulan ilk temasın ardından bugün sevindiren bir gelişme yaşandı. 15 Türk denizci, haydutların elinden hiçbir zarar almadan kurtarıldı.

Nijerya’da sağlık kontrolünden geçirileceği belirtilen 15 Türk denizcinin sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı.

2-3 GÜN İÇİNDE İSTANBUL’A GETİRİLECEKLER

Türk denizcilerin 2-3 gün içinde İstanbul’a getirileceği ve seyahat gününe kadar hepsinin güvenli bir noktada tutulduğu öğrenildi.

ŞİRKET YETKİLİSİ: HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karsan, “Sağ salim kurtardık, inanır mısınız 3 haftadır doğru dürüst uyumadık. 15 personel sağ salim teslim alındı. Stresli bir dönemdi bizim sessiz kalmamız gerekiyordu görüşmelerin sağlıklı ilerlemesi adına. Biz sorumluluğumuzu yerine getirip personelimizi geri aldık. 15’inin de sağlıkları yerinde. Bu süreç içerisinde ailelere psikolojik destek sağlandı. Aileler şu anda çok mutlular eşlerinin kardeşlerinin gelmelerini bekliyorlar. Sağlık kontrolleri ve COVID testleri olacak hükümetimize de teşekkür etmek istiyorum. Bize her konuda destek verdiler. Şu an hala Nijerya’dalar orada tutuluyorlardı şu an itibarıyla ekiplerimiz tarafından teslim alınmış durumdalar. O bölgede bu eylemler para elde etmek için yapılıyor. Şirket olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.”

3 TÜRK 30 OCAK’TA GELMİŞTİ

Gemi, 3 personelle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na hareket etmişti. 3 personel ise 30 Ocak tarihinde uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

DİĞER GELİŞMELER