nato genel sekreteri stoltenberg den turkiye aciklamasi ciddi endiseliyiz 02
nato genel sekreteri stoltenberg den turkiye aciklamasi ciddi endiseliyiz 02

NATO: S-400 konusunda ciddi endişelerimiz var!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ilgili olarak Doğu Akdeniz ve S-400 gibi konularda ciddi endişeleri olduklarını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu’nun Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi’nin toplantısına katılarak milletvekillerinin NATO-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtladı.

Uluslararası terörizm, Rusya ve Çin’in yükselişi gibi sınamalara karşı Kuzey Amerika ve Avrupa’nın birlikte durması gerektiğini söyleyen Stoltenberg, Türkiye ile soruya da cevap verdi.

Stoltenberg, Doğu Akdeniz, S-400 ve demokratik haklar gibi konularda ciddi endişeleri olduğunu, bunları da dile getirdiğini ancak 30 NATO müttefiki arasında farklılıklar, anlaşmazlıklar olabileceğini vurgulayarak, “NATO bunların tartışılması için önemli bir platform imkanı sunmaktadır” dedi.

Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliği azaltmak amacıyla NATO’da ayrıştırma usulleri mekanizması kurulduğunu, iki ülkenin ayrıca istişari görüşmelere de başladığını belirtti.

Stoltenberg, “Sorunların çözüldüğünü söylemiyorum ama önemli konularda anlaşmazlıklarımız olduğunda bunların ele alınmasında platform sunmak, doğru yolda ilerleyebilmek için uluslararası kurumlara ihtiyacımız var. Bizim yaptığımız da bu” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

Steinmeir Erdoğan’la görüştü; Hamas’ı suçladı, İsrail’i akladı!

Beştepe’de gerçekleşen  Erdoğan – Steinmeier zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı. …