son dakika zelenskiy duyurdu ukrayna natoya katiliyor 1623700079 5562
son dakika zelenskiy duyurdu ukrayna natoya katiliyor 1623700079 5562

NATO Erbil’de ikinci karargâhını açıyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, NATO’nun Irak’ın Erbil kentinde ikinci bir karargah açmayı planladığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Borrell, Avrupalı ​​askeri danışmanların IKBY’deki çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Borrell, IKBY’nin Irak’ın ve bölgenin istikrarında önemli rol oynadığını, Erbil ve Bağdat arasında iyi ilişkileri görmekten memnuniyet duyacaklarını ve bu ilişkileri güçlendirmeye çalışacaklarını kaydetti.

AB’nin, IŞİD’a karşı IKBY’yi desteklemeye kararlı olduğunu aktaran Borrell, örgütün henüz bitmediğinin bilincinde olduklarını ifade etti.

Borrell, Erbil’de askeri danışmanlar için ikinci bir NATO karargahının açılmasının yanı sıra AB’ye ait askeri danışmanların IKBY’deki çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, dün de Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Bağdat’ta bir araya gelmişti.

İlginizi Çekebilir

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …